Штаб ООС розповів про втрати за минулу добу

Штаб ООС розповів про втрати за минулу добу

Укрінформ
Бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню на Донбасі та обстрілюють цивільну інфраструктуру.

Про це поінформував на брифінгу у суботу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Бойовики продовжують свідомо порушувати "режим тиші" на лінії розмежування і далі застосовують по оборонних позиціях Об'єднаних сил  артилерію та міномети. Окрім того, ввечері було зафіксовано чергову злочинну діяльність бойовиків  щодо обстрілу з міномета цивільної інфраструктури населеного пункту Зайцеве", - сказав Гуцуляк.

 Так, на Луганському напрямку протягом минулої доби зафіксовано 20 прицільних обстрілів з мінометів калібру 120-мм. 

На Донецькому напрямку українські військові 30 разів потрапляли під прицільні обстріли з боку незаконних збройних формувань.

"Загалом, протягом минулої доби з боку бойовиків  зафіксовано 50 прицільних обстрілів оборонних підрозділів Об'єднаних сил. При цьому бойовики здійснили 11 пострілів з артилерії калібру 120-мм та випустили близько 120 мін з мінометів калібрів 82 -мм та 12-мм. Наші військові давали гідну відсіч та близько двадцяти разів відкривали вогонь у відповідь зі штатного озброєння з метою збереження життя та здоров'я особового складу", - зазначив речник.

Читайте також: ООС за добу: ворог 19 разів застосовував важке озброєння і обстріляв Зайцеве

Гуцуляк також додав, що 11 травня один український захисник отримав поранення, стан його здоров'я оцінюється медиками як важкий.  Ще два військовослужбовця отримали бойове травмування, стан здоров'я - задовільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-