Полторак перевірив, як Об’єднані сили виконують завдання на Донбасі

Полторак перевірив, як Об’єднані сили виконують завдання на Донбасі

Фото
Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак 10 травня здійснив робочу поїздку в район виконання завдань в рамках операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-центр Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

"Основною метою візиту була перевірка виконання завдань Об’єднаними силами на даному етапі, а саме за 10 днів від початку проведення операції. Генерал армії України Степан Полторак перевірив організацію виконання завдань зі стримування російської агресії, які покладені на Об’єднані сили, а також стан взаємодії всіх елементів військового, правоохоронного та цивільного блоків, які входять до складу ОС", - йдеться у повідомленні.

Міністр оборони заслухав командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва та інших офіцерів об’єднаного командного пункту за напрямками діяльності.

Зокрема, основна увага була зосереджена на ситуації в районі проведення операції, а саме щодо загострення на лінії бойового зіткнення, проблем, які існують, та шляхи їх усунення, а також яких результатів досягнуто з урахуванням саме досвіду проведення ООС.

"Сьогодні 10 днів з початку операції Об’єднаних сил, і тому я прибув сьогодні для того, щоб дізнатися, з якими труднощами ви стикнулися зараз на початку проведення операції, а також найголовніше - визначити кроки, які нам потрібно здійснити для вирішення цих проблемних питань у найкоротші терміни", - зазначив Полторак.

Полторак перевірив, як Об’єднані сили виконують завдання на Донбасі

Глава оборонного відомства акцентував свою увагу на необхідності максимального зосередження зусиль на удосконаленні роботи з облаштування опорних пунктів, допуску до району проведення операції, забезпеченні та підготовці резервів, зменшенні до мінімуму втрат серед особового складу, підвищенні рівню військової дисципліни, а також визначенні нагальних потреб в необхідному озброєні, боєприпасах та інших матеріальних та технічних засобах.

Читайте також: Наєв сказав, у чому перевага Об’єднаних сил

Міністр оборони також заслухав начальника Головного управління розвідки генерал-лейтенанта Василя Бурбу щодо організації роботи зі взаємодії між розвідувальними органами, які залучені до операції Об’єднаних сил.

Окремо обговорювалися питання взаємодії військової та цивільної складових операції, інформаційного забезпечення операції, сприяння роботі журналістів, волонтерів та інших осіб, які допомагають ЗСУ.

Фото: прес-центр ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-