Штаб ООС: бойовики здійснили 58 обстрілів у двадцяти населених пунктах

Штаб ООС: бойовики здійснили 58 обстрілів у двадцяти населених пунктах

Карта
Укрінформ
Минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили по оборонних позиціях Об'єднаних сил 58 обстрілів, у тому числі з використанням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Загалом усі 58 ворожих обстрілів, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені, як прицільні. Бойовики окупаційних адміністрацій РФ зробили 66 пострілів з артилерії калібру 122 мм та випустили по оборонних позиціях Об'єднаних сил понад 130 мін з мінометів калібру 120 та 82 мм”, - сказав він.

Речник МОУ повідомив, що з метою збереження життя та здоров'я особового складу, військовослужбовці Збройних сил України вели активну оборону. Українські воїни 27 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи винятково дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Читайте також: Розбудова армії є нашим обов'язком перед прийдешніми поколіннями - Порошенко

На Луганському напрямку минулої доби відзначено 20 обстрілів з боку противника. Найбільше загострення спостерігалося в районі Зайцевого, Новотошківського та Новозванівки. Під обстрілом зі ствольної артилерії 4 рази опинилися опорні пункти ЗСУ в районі населених пунктів Зайцеве та Новотошківське. У сторону українських військових було зроблено 66 артилерійських пострілів калібру 122 мм.

Під вогонь мінометів калібру 120 та 82 мм потрапили українські позиції знову ж в районі Зайцевого та Новотошківського, а також поблизу Кримського, Луганського, Новолуганського та Світлодарська.

Окрім того, противник активно обстрілював опорні пункти Об'єднаних сил з гранатометів та стрілецької зброї різних типів та калібрів.

Загалом, у бік наших військових було випущено понад 120 мінометних мін різних калібрів.

Також, грубо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, противник продовжував вести артилерійський вогонь по житловому сектору населеного пункту Зайцеве. “О 17:40 минулого дня, бойовики російських окупаційних адміністрацій, цинічно порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, вкотре відкрили вогонь по населеному пункту Зайцеве. На житловий сектор селища впало 27 артилерійських снарядів. Втрати та руйнування уточнюються. Підрозділи Об'єднаних сил надають допомогу місцевому населенню”, -повідомив Гуцуляк.

На Донецькому напрямку зафіксовано 38 ворожих обстрілів, переважно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів. Найбільшу активність противник проявляв у районі Авдіївки, Мар'їнки, Водяного та Широкиного. Також ворожий вівся вогонь в напрямку наших опорних пунктів в районах населених пунктів Верхньоторецьке, Гнутове, Кам'янка, Невельське, Опитне, Павлопіль, Піски,  Піщевик та шахта Бутівка.

У районі Пісків противник застосував міномети калібру 82 мм. У бік українських військових було випущено 8 мін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-