У рамках ООС на Донбасі згорнуть деякі блокпости

У рамках ООС на Донбасі згорнуть деякі блокпости

Укрінформ
Формат роботи системи блокпостів на території Донецької та Луганської областей буде змінено, а їх кількість зменшено.

Зміни відбудуться у рамках проведення на сході країни Операції об'єднаних сил (ООС - ред.), йдеться у повідомленні Департаменту комунікації Національної поліції України.

«Їхню кількість (блокпостів - ред.) буде зменшено. А порядок пропуску на блокпостах буде відрегульовано відповідно до рішення, які будуть прийняті командуванням ООС», - наголосив заступник Голови Нацполіції Костянтин Бушуєв у Краматорську під час спільного брифінгу задіяних в операції підрозділів та відомств.

За словами Бушуєва, перегляд формату роботи блокпостів, передусім, спрямований на зменшення соціальної напруги, що виникала у зв'язку з перевірками на стоп-контролях, які фактично не виконують функцій, пов'язаних із забезпеченням оборони чи національної безпеки. 

Як зазначив  заступник Голови Національної поліції, функції поліції в зоні проведення операції залишаються незмінними. 

«Це забезпечення охорони публічного порядку та безпеки, а також протидія злочинності. Також керівництвом Операції об'єднаних сил введено посаду заступника керівника ООС з координації діяльності органів Національної поліції. Його безпосереднім завданням є організація взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією, Державною прикордонною службою, Державною службою з надзвичайних ситуацій, а також іншими підрозділами, які залучені до складу сил та засобів ООС», - зазначив Костянтин Бушуєв.

Читайте також: Жебрівський розповів, як ООС “пофарбує” децентралізацію на Донеччині

Крім того, продовжуються заходи поліції з недопущення потрапляння на підконтрольну Україні територію осіб, що мають намір дестабілізувати ситуацію або тих, хто причетний до участі в незаконних збройних формуваннях. 

Як повідомлялось, з 30 квітня відповідно до Указу Президента на території Донецької та Луганської областей розпочато Операцію об'єднаних сил, до складу яких входять й органи Національної поліції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-