Розрахунки для Javelin вже підготовлені - Наєв

Розрахунки для Javelin вже підготовлені - Наєв

Укрінформ
Сухопутні війська України заздалегідь провели підготовку розрахунків для використання американських протитанкових комплексів Javelin. Водночас наразі ці ракетні комплекси не перебувають у підпорядкуванні командувача Об’єднаних сил.

Про це заявив під час брифінгу у Краматорську командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв з нагоди початку операції Об’єднаних сил (ООС), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я не є керівником Збройних Сил України, а лише командувач Об’єднаних сил і тому використовую лише ті сили і засоби, які є у моєму підпорядкуванні. На даний час у моєму підпорядкуванню протитанкові засоби Javelin не знаходяться”, - заявив Наєв, відповідаючи на питання щодо появи комплексів Javelin у зоні проведення ООС.

Водночас генерал повідомив, що підготовка розрахунків була проведена заздалегідь. “Ще коли я був начальником штабу - першим заступником командувача Сухопутних військ, я опікувався, в тому числі, питанням підготовки зазначених розрахунків. Українські Збройні сили розпочали підготовку цих розрахунків заздалегідь до отримання Javelin, - сказав Наєв, уточнивши, що підготовка велася на території України.

Як повідомлялося, раніше Сполучені Штати Америки підтвердили доставку американських протитанкових ракетних комплексів Javelin до України.

Читайте також: Полторак повідомив, коли ЗСУ почнуть працювати з ракетними комплексами Javelin

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

Javelin – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-