В

В "ЛНР" поширюють фейки про "спиртовий теракт української ДРГ"

Укрінформ
На території ОРЛО шестеро бойовиків з так званого “МВС ЛНР” отруїлися метиловим спиртом, однак підконтрольні окупаційній владі ЗМІ висвітлюють інцидент як “терористичний акт українських спецслужб”.

Про це на брифінгу у п’ятницю в Києві заявив речник Міністерства оборони України Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Російські окупаційні адміністрації тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей продовжують перекладати відповідальність за власні прорахунки на “діяльність українських диверсійних груп”. Зокрема, факт отруєння метиловим спиртом шістьох співробітників т. зв. “МВС ЛНР” підконтрольними окупаційній владі ЗМІ висвітлюється як “терористичний акт українських спецслужб”, - повідомив Праута дані Головного управління розвідки Міноборони України.

Крім того, за даними військової розвідки, за результатами роботи комплексної комісії штабу 8-ї загальновійськової армії (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ командування російських окупаційних військ продовжує ротаційні заходи командного складу з’єднань і частин так званих 1-го та 2-го АК російських окупаційних військ. 

Читайте також: Суд заочно дав 12 років очільнику "верховного суду ДНР"

“Зокрема, комісією викрито постійне зловживання службовим становищем та алкоголем командиром однієї з окремих мотострілецьких бригад 1-го АК. Разом з тим, з метою приховування зазначеного факту від вищого військового керівництва, командування армійського корпусу планує залишити російського офіцера на посаді”, - повідомив речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-