Суд заочно дав 12 років очільнику

Суд заочно дав 12 років очільнику "верховного суду ДНР"

Укрінформ
У Донецькій області заочно засуджено до 12 років позбавлення волі Едуарда Якубовського - громадянина РФ, який очолює так званий верховний суд «ДНР». Селидівський міський суд спочатку виправдав його, але прокуратура оскаржила той вирок.

Про це у п’ятницю на своїй сторінці у Facebook повідомив прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

«Черговим засудженим за роботу на окупантів став громадянин РФ Едуард Якубовський, який очолив «верховний суд ДНР» у вересні 2014 року і по теперішній час продовжує координувати роботу судової системи на тимчасово окупованій території... Через те, що 59-річний спільник терористів перебуває на тимчасово окупованій бойовиками території, стосовно нього проводилося спеціальне досудове розслідування», - написав прокурор.

Він зазначив, що під головуванням Якубовського так званий верховний суд ДНР» постановив низку незаконних вироків, якими осіб засуджено навіть до смертної кари. Серед засуджених є і боєць, якого представники «ДНР» свого часу взяли у полон, а згодом призначили йому покарання за так би мовити шпіонаж на користь України у вигляді 30 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

Читайте також: "Почесний консул ДНР у Франції" збирається до анексованого Криму та на Донбас

За словами Бондаренка, у червні 2017 року Селидівський міський суд його виправдав, однак прокуратура категорично не погодилася із таким вироком і оскаржила його. І 26 квітня цього року Апеляційний суд постановив новий вирок стосовно Якубовського, яким громадянина РФ визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення або участь у терористичній групі чи терористичної організації) та заочно засуджено до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-