У Міноборони пояснили, навіщо окупантам ескалація на Донбасі

У Міноборони пояснили, навіщо окупантам ескалація на Донбасі

Укрінформ
Загострення ситуації в АТО з боку окупантів свідчить про небажання дотримуватися ними Мінських домовленостей, зокрема, щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення.

Про це заявив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такі дії з боку ворога свідчать про цілковиту зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту, та явне небажання дотримуватися Мінських домовленостей, зокрема, щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення сторін у визначені місця зберігання", - сказав Гуцуляк.

Читайте також: Штаб уточнив втрати: один боєць загинув, троє поранені

Водночас, речник зауважив, що  підрозділи сил Антитерористичної операції готові до початку відведення власних сил і засобів за умови неухильного виконання ватажками окупаційної адміністрації РФ вимог Мінських домовленостей.

Гуцуляк нагадав, що цієї ночі ситуація на лінії зіткнення суттєво загострилася. Загалом з опівночі сьогодні, 20 квітня, станом на 09:00 бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили вже 8 прицільних обстрілів. При цьому окупанти випустили по оборонних позиціях ЗСУ 40 снарядів з РСЗВ БМ-21 «Град», здійснили близько 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустили близько 30 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

За його словами, НЗФ свідомо нехтуючи Мінськими угодами, застосовували заборонені зразки озброєння. Так, з 05:50 ранку протягом двох годин з боку окупованого села Саханка терористи застосували по позиціях сил АТО поблизу Лебединського реактивні системи залпового вогню РСЗВ БМ-21 «Град».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-