Жебрівський: Посол Канади пообіцяв допомогу у вдосконаленні КПВВ

Жебрівський: Посол Канади пообіцяв допомогу у вдосконаленні КПВВ

Фото
Укрінформ
У Донецькій області Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук пообіцяв допомогу його країни у вдосконаленні КПВВ та підсиленні сигналу українських медіа на окуповану територію.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Канада готова надати допомогу у питанні вдосконалення контрольно-пропускних пунктів (КПВВ) та підсилення сигналу українських медіа на окуповану територію. Про це сьогодні сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук під час нашої з ним зустрічі у Донецькій облдержадміністрації», - написав очільник області.

Читайте також: У пунктах пропуску на Донбасі в чергах - 250 авто

Він подякував послу за підтримку, зазначивши, що розбудова КПВВ необхідна, але не хотілося б, аби наведення там ладу сприймалося як «побудова кордону».

«Поки що визначили, що пілотним проектом такого вдосконалення буде КПВВ «Мар’їнка», далі поступово перейдемо до решти пропускних пунктів», - зазначив Жебрівський.

За його словами, с послом поговорили про загальну суспільно-політичну ситуацію на Донеччині, про можливі шляхи та варіанти реінтеграції окупованих територій.

Читайте також: Словацька делегація відвідала КПВВ «Гнутове» та прифронтове Лебединське

«Пан Роман Ващук запевнив, що Україна (і Донеччина зокрема) й надалі може розраховувати на підтримку з боку Канади, оскільки його країна твердо стоїть на позиціях необхідності збереження українського суверенітету та відновлення територіальної цілісності України», - підкреслив керівник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-