Прем'єр Литви відвідав прифронтову Авдіївку

Прем'єр Литви відвідав прифронтову Авдіївку

Фото
Укрінформ
Делегація з Литви на чолі з прем'єр-міністром Саулюсом Сквернялісом відвідала Авдіївку - місто у Донецькій області, розташоване майже за три кілометри від лінії зіткнення.

Іноземних гостей супроводжував міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляє Урядовий портал.

"Делегація побувала біля символічного будинку, який було обстріляно, тим не менш, люди продовжують у ньому жити. Також делегація відвідала відремонтовану на кошти уряду Литви станцію швидкої допомоги в м. Авдіївка. На відновлювальні роботи станції швидкої допомоги в рамках гранту було виділено 40 тис. євро", - йдетьсяу повідомленні.

Під час поїздки відбулася зустріч з військовими та волонтерами, яким гості з Литви передали гуманітарну допомогу від уряду та благодійної організації Blue/Yellow.

Делегація також побувала на відкритті дитячого майданчика, облаштованого на зібрані Blue/Yellow кошти, та відвідала міську школу №5.

Як наголосив прем'єр-міністр Литви, мета нинішнього візиту - виявити солідарність з Україною.

Читайте також: Благодійний телемарафон у Литві зібрав понад €80 тисяч для України

 "Уряд Литви та наш народ політично та в різний спосіб підтримують Україну, і мета нашого візиту в тому, аби виявити цю солідарність. Висловлювати занепокоєність - просто, але потрібно бути тут з вами, відчувати і бачити, що відбувається вздовж лінії зіткнення. Важливо бачити, що у ХХІ столітті, в центрі Європи є житлові будинки, які постраждали від прямих танкових ударів", - підкреслив Скверняліс.

Прем'єр Литви відвідав прифронтову Авдіївку

До складу литовської  делегації увійшли, зокрема, міністр оборони Раймундас Каробліс, віце-міністр закордонних справ Дарюс Скусявічус та інші. Супроводжували гостей посол Литви в Україні Марюс Януконіс, голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Як повідомлялося, в ніч проти 11 квітня бойовики знову обстріляли приватний сектор Авдіївки.

Фото: Жебрівський, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-