Хуг закликав підписантів Мінська не заважати роботі безпілотників ОБСЄ

Хуг закликав підписантів Мінська не заважати роботі безпілотників ОБСЄ

Відео
Укрінформ
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг закликав підписантів Мінських угод не перешкоджати роботі їх безпілотників над територіями Донецької та Луганської областей по обидві сторони від лінії розмежування.

Про це в четвер, 29 березня, заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг на прес-брифінгу в Донецьку.

«Враховуючи те, що Мінськими угодами передбачено застосування Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ безпілотних літальних апаратів та інших технічних засобів дистанційного спостереження, ми закликаємо підписантів цих угод не перешкоджати і не втручатися в роботу цих технічних засобів - безпілотників - шляхом погроз, або ж стрільби, або іншим чином», - сказав Хуг.

Читайте також: Місія ОБСЄ знову запустила на Донбасі "далекі дрони"

Він зазначив, що безпілотні літальні апарати з дальністю польоту понад 160 км будуть запускатися від Костянтинівки і здійснювати польоти як над Донецькою, так і над Луганською областями по обидві сторони від лінії зіткнення, в тому числі і в нічний час.

При цьому Хуг підкреслив: безпека спостерігачів є головним пріоритетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-