Суд почав розгляд апеляції на арешт Савченко

Суд почав розгляд апеляції на арешт Савченко

Відео
Укрінформ
Апеляційний суд Києва розпочав розгляд апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без застави для народного депутата Надії Савченко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду присутні представники сторони обвинувачення, адвокати Надії Савченко, її сестра.

Сама Надія Савченко знаходиться у скляному боксі в залі суду. Вона вдягнена так, як і на засіданні 23 березня щодо обрання їй запобіжного заходу — у чорний светр з тризубом.

Суддя у справі — Ігор Паленик.

Нацгвардійці посилили охорону приміщення, в якому знаходиться зал судових засідань, де розглядається апеляція на обрання для Савченко запобіжного заходу у вигляді арешту. При цьому близько 10 співробітників Нацгвардії знаходяться біля входу у приміщення. Поряд з ними знаходиться автомобіль, на якому Савченко привезли з ізолятора СБУ на судове засідання.

 Крім того, безпосередньо біля входу у зал засідань за правопорядком стежать співробітники Національної поліції, нацгвардійці.

 У залі засідань присутня велика кількість представників ЗМІ, а також прихильники Савченко. У залі тиснява, а прихильники Савченко подекуди перебивають виступи прокурорів, кричать, а також голосно співають гімн України.

Наразі у судовому засіданні оголошено перерву у зв'язку з тим, що суддя пішов до нарадчої кімнати через клопотання сторони захисту про відвід прокурора.

 Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Читайте також: Савченко буде під посиленим наглядом лікарів, якщо почне голодувати - Мін'юст

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-