ОБСЄ розповіла подробиці вибуху маршрутки у Донецьку

ОБСЄ розповіла подробиці вибуху маршрутки у Донецьку

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ дізналася у постраждалих подробиці вибуху маршрутки в Донецьку, який трапився 9 березня та призвів до загибелі двох чоловік і травмування шістьох.

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"СММ уточнювала повідомлення ЗМІ про жертви серед цивільного населення в результаті вибуху в Кіровському районі Донецька. 10 березня в лікарні Донецька спостерігачі розмовляли з 4 жінками та 2 чоловіками, які мали видимі поранення (у тому числі синці та порізи) на обличчях. У п'ятьох із шести поранених були пов'язки на очах. Деякі з них повідомили, що 9 березня вони були пасажирами мікроавтобуса, що їхав через Кіровський район у напрямку автодороги Н-15", - йдеться у звіті.

Зазначено, що проїжджаючи по місту, пасажири побачили чоловіка, який біг у напрямку автобуса, викрикуючи "зупиніть автобус!", а за ним слідував автомобіль з озброєними чоловіками в одязі військового типу. Співрозмовники повідомили, що автобус знизив швидкість, щоб впустити чоловіка, проте коли він наблизився до автобуса, на нього налетів автомобіль і притиснув його до автобуса. Тоді пасажири помітили, що чоловік тримав ручну гранату, яка вибухнула, коли його придавили до автобуса. За їхніми словами, в результаті вибуху були вибиті вікна автобуса, а їхні поранення спричинені осколками гранати та розбитим склом.

Також медичний персонал обласної клінічної лікарні імені Калініна в Донецьку повідомив, що лікарі надали медичну допомогу чоловіку з осколковими пораненнями черевної порожнини, який був пасажиром цього автобуса. Співробітники моргу в цієї лікарні розповіли спостерігачам, що 9 березня до них було доправлено тіла чоловіка та жінки, які померли в результаті вибуху.

Читайте також: Через розбірки між "ЛНР" і "ДНР" у Донецьку гинуть цивільні

У свою чергу члени патруля Місії на вул. Бахметьєва, поблизу перехрестя з вул. Поченкова в Кіровському районі бачили кілька використаних латексних рукавичок, а також розкидані просочені спиртовим розчином тампони та просякнуті кров'ю паперові серветки. Троє місцевих жителів повідомили, що 9 березня об 11.00 вони чули вибух поблизу перехрестя вказаних вулиць. За словами співрозмовників, коли вони дісталися місця події, то побачили, що воно було відгороджене стрічкою і оточене членами "ДНР". Співрозмовники також додали, що бачили закривавлених людей поблизу мікроавтобуса Mercedes-Benz Vito; через приблизно 15 хвилин після вибуху на місце події прибули кілька машин швидкої допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією від 13 березня Держприкордонслужби України, у Кіровському районі Донецька біля кафе "СССР" в автівці пролунав вибух, внаслідок якого загинула жінка, що приїхала з Києва на поховання дідуся, ще шестеро людей отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-