Тристороння контактна група вимагає припинення вогню на Донбасі - заява

Тристороння контактна група вимагає припинення вогню на Донбасі - заява

Заява
Укрінформ
Тристороння контактна група та представники окремих районів Донецької та Луганської областей виступили в п'ятницю із заявою, в якій вимагають припинення вогню.

Заяву опубліковано на сайті організації.

«Підтверджуємо свою повну прихильність до всеосяжного, стійкого і необмеженого припинення вогню, починаючи з 5 березня 2018 року з 00:01 години (за київським часом)», - йдеться в заяві.

У ньому підкреслюється важливість видачі та дотримання відповідних розпоряджень про припинення вогню; ефективне використання дисциплінарних заходів у випадках порушень припинення вогню.

«Ніякої стрілянини, включаючи вогонь у відповідь; уникати просування вперед і розвідувальних місій; сувора заборона, зокрема, стрільби по населених пунктах і з них, наявності та використання важкої зброї в населених пунктах і поблизу населених пунктів і вибору в якості цілі цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення», - йдеться в документі.

Також у ньому міститься підтвердження спільної і твердої прихильності до повної реалізації Мінських угод.

Відзначається, що Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей, виступає з подібною заявою, визнаючи готовність повернутися до розгляду питання припинення вогню від 20 грудня 2017 року і підкресливши важливість забезпечення миру та спокою для населення, яке опинилося в центрі конфлікту в Східній Україні, а також керуючись попередніми угодами та зобов'язаннями сторін.

Глава СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан вже привітав домовленість Тристоронньої контактної групи.

«Весна - це час для оновлення, і з цією підтримкою можна відновити процес, намічений у Мінських угодах, і дозволити цивільному населенню на Сході України знову жити в мирі», - сказав він.

За його словами, люди на сході України хочуть повернутися до нормального життя, і «прийшов час, коли їм дозволено це робити».

Читайте також: АТО: бойовики застосовують важкі міномети, один військовий загинув

Як повідомлялося, домовленості про початок перемир'я з 00:01 5 березня було досягнуто в Мінську 28 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-