ОБСЄ зафіксувала у промзоні Донецька майже 60 одиниць бронетехніки

ОБСЄ зафіксувала у промзоні Донецька майже 60 одиниць бронетехніки

Укрінформ
Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували у промисловій зоні Донецька 28 танків та понад 30 одиниць броньованої техніки.

Про це інформує українська сторона СЦКК.

"Бойовики окупаційної адміністрації Російської Федерації, незважаючи на вимоги Мінських домовленостей щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення сторін, продовжують нарощувати свій бойовий потенціал у населених пунктах, які тимчасово непідконтрольні уряду України. Зокрема, за інформацією СММ ОБСЄ, у промисловій зоні міста Донецька, спостерігачами Місії було підтверджено факт розташування 28 танків та понад 30 одиниць броньованої техніки іншого призначення", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, за попередньою інформацією, у південно-західній частині населеного пункту Слов'яносербськ виявлено розташування 3 танків (Т-64), а на північ населеного пункту Амвросіївка — реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град".

Читайте також: В АТО поранені троє бійців, стан одного - тяжкий

"Українська сторона СЦКК розцінює зазначене як явне нехтування ватажками окупаційної адміністрації Російської Федерації положень Женевської конвенції, норм міжнародного права, Мінських домовленостей щодо заборони розміщення (застосування) у населених пунктах важкого озброєння та техніки",  - наголошується у повідомленні.

Українська сторона СЦКК черговий раз наголосила, що такі дії з боку проросійських найманців створюють небезпеку для життя та здоров’я мирних громадян, нормального функціонування підприємств та інфраструктури Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-