Скільки зброї й техніки отримала армія за час АТО - дані Укроборонпрому

Скільки зброї й техніки отримала армія за час АТО - дані Укроборонпрому

Укрінформ
Державний концерн (ДК) "Укроборонпром" наголошує на стовідсотковому виконанні всіх державних оборонних замовлень за три з половиною роки.

Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром" за результатами засідання Наглядової ради концерну.

"Підприємства "Укроборонпрому" на сто відсотків виконали всі державні оборонні замовлення, направивши у війська бронетехніку, літаки, вертольоти, системи протиповітряної оборони, артилерійські системи, ракетне озброєння та іншу зброю. Від "Укроборонпрому" з 2014 року українське військо отримало 18 615 одиниць військової техніки та озброєння, з яких 6 025 – абсолютно нові та модернізовані зразки. Варто нагадати, що у найскладніші часи напружених боїв, фахівці "Укроборонпрому" працювали безпосередньо у зоні АТО у складі виїзних ремонтних бригад, повертаючи понівечену у боях техніку до ладу. Силами цих бригад у польових умовах відремонтовано більше двох тисяч одиниць техніки", - цитує прес-служба екс-очільника Укроборонпрому Романа Романова.

За його словами, важливим є те, що Укроборонпром перейшов від ремонту радянської техніки до створення нових передових зразків як техніки, так і озброєння. 

Читайте також: Укроборонпром спростовує публікацію NYT про корупцію

Крім того, наголосив Романов, з 2014 року єдиним вектором розвитку всіх підприємств Укроборонпрому став перехід на стандарти НАТО. Завдяки цьому в Україні вже створюється озброєння, яке максимально адаптоване до прийнятих у Альянсі критеріїв, в першу чергу мова йде про авіацію та бронетехніку.

Очільник відомства також розповів, що українська армія почала отримувати високоточні протитанкові ракети "Стугна" та "Корсар", найбільш захищені БТР-4, модернізовані ударні вертольоти та літаки. "І якщо у 2014 році армія отримувала озброєння, якого ледве вистачало на один взвод, то тепер "Укроборонпром" передає техніку батальйонними комплектами", - сказав він.

Романов наголосив, що  у 2014 році Укроборонпром запровадив систему прозорих електронних торгів на своїх підприємствах, завдяки чому було зекономлено більше 1,4 млрд грн, зареєстровано понад 40 тисяч постачальників та проведено понад 96 тисяч тендерів.

 І за весь цей час Укроборонпром не засекретив жодної закупівлі, акцентував Романов.

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого 2018 року Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Романа Романова з посади генерального директора ДП "Укроборонпром".

27 грудня 2017 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман порадив  Романову написати заяву на звільнення через борги із зарплати працівникам Миколаївського судноремонтного заводу. Така заява очільника уряду пролунала після того, як працівники заводу вийшли на акцію протесту й перекрили міст у Миколаєві. 

Тоді Гройсман нагадав Романову, що давав йому контрольний термін на погашення заборгованості - 25 грудня, але цього так і не було зроблено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-