Клімкін сказав, скільки часу треба на розгортання миротворчої місії на Донбасі

Клімкін сказав, скільки часу треба на розгортання миротворчої місії на Донбасі

Укрінформ
Після прийняття політичного рішення про миротворчу місію ООН на Сході України, її розгортання займе щонайменше 6-10 місяців.

Про це у прямому ефірі "Свободи слова" заявив глава МЗС України Павло Клімкін, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо буде прийнято політичне рішення, то, як правило, в ООН на розгортання місії, а це досить масштабна місія, буде потрібно 6-9-10 місяців як мінімум, не виключено, що навіть більше", - сказав Клімкін.

Читайте також: Україна не вестиме діалог із бойовиками про миротворців ООН - Єлісєєв

За його словами, цей процес повинен відбуватися у кілька стадій.

"Важливо, щоб це відбувалося так, щоб Росія не могла це заморозити на якомусь етапі і використати це для тиску на нас, і на Захід. Це має бути не географічна логіка - з лінії дотику і далі, а функціональна. Спочатку жорстка безпека, потім вся безпека, а потім тільки підготовка до наступних виборів і якийсь політичний компонент", - заявив глава МЗС.

Читайте також: Санкції змусять Росію піти на поступки щодо миротворців ООН - Расмуссен

Клімкін підкреслив, що старт миротворчої місії на Донбасі має розпочатися лише після виходу російських військ з тимчасово окупованих територій на Сході України.

"Будь-які інші опції - це замороження. А замороження - це ситуація, яка вибухне в кожну секунду, і Росія безумовно використає це", - резюмував дипломат.

Як раніше повідомляло агентство, фінський президент Саулі Нііністе заявив, що Фінляндія має бути залучена до миротворчої місії ООН, яку планують відправити на схід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-