Росія де-факто вийшла з виконання Мінських угод - Гопко

Росія де-факто вийшла з виконання Мінських угод - Гопко

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко констатує, що Росія де-факто вийшла з процесу виконання своїх зобов'язань в рамках Мінських угод.

Про це Гопко сказала під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Миротворча місія ООН - можливості та ризики для безпечного миру" в рамках першої Національної платформи "Діалог про мир та безпечну реінтеграцію".

"За три роки Мінська-2 багато чого змінилося - змінився президент у США, у Франції, у Німеччині відбулися вибори, українська армія стала значно сильнішою... Україна отримала летальну зброю, тобто за ці три роки Мінська-2 з одного боку ми побачили певну зміну, а з іншого - де-факто Росія вийшла із виконання своїх зобов'язань. Ключове - забезпечення перемир'я, припинення обстрілів - немає", - підкреслила Гопко.

Читайте також: Лавров стверджує, що Росія не визнаватиме «ДНР» і «ЛНР»

Ініціаторами Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію» є незалежні українські громадські організації, серед яких Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД); Центр з проблем безпеки та розвитку; Платформа соціальних та гуманітарних інновацій «Єдиний координаційний центр»; громадський марафон #Навіщо_Нам_Бути_Разом? в партнерстві з Міністерствами закордонних справ Швейцарії та Фінляндії, і з технічною підтримкою від CMI (Crisis Management Initiative, Фінляндія). 

Цілями Платформи є створення і забезпечення функціонування позапартійної, професійної та інклюзивної платформи, відкритої для різних суб'єктів і осіб, які виступають за досягнення сталого миру на території Луганської та Донецької областей, в тому числі ефективну політику реінтеграції та забезпечення національної єдності в Україні, обговорення методів деокупації регіону в контексті дотримання стандартів прав людини, а також міжнародного досвіду побудови заходів довіри і стійкого миру в плюралістичному суспільстві.

На базі Платформи плануються щомісячні публічні заходи за участі представників українських центральних і місцевих виконавчих органів влади, народних депутатів, представників місцевих громад та регіонів, громадських організацій та міжнародних експертів, дипломатичних організацій і місій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-