Порошенко - Путіну: Припиніть вбивати людей!

Порошенко - Путіну: Припиніть вбивати людей!

Укрінформ
Російський лідер Володимир Путін повинен припинити порушувати міжнародне право, вивести свої війська зі сходу України і припинити вбивства.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю австрійському виданню Profil.

«У нас в Україні немає конфлікту. Ми переживаємо агресію!» - заявив Президент, підкресливши, що агресором є Російська Федерація.

Він звернувся до президента цієї країни: «Будь ласка, пане Путін, припиніть вбивати людей!».

За словами Порошенка, від Росії українці очікують одного: щоб Кремль забрав війська, танки, артилерію, системи залпового вогню. Як він підкреслив, відразу після цього почнеться реінтеграція, політичними та дипломатичними методами, і саме про це йдеться в законі про реінтеграцію Донбасу.

Глава держави підкреслив, що не йдеться про втрачену територію. Він не вважає її «територією сепаратистів», а окупованим регіоном, в якому господарюють контрольовані Росією маріонетки і де панує гуманітарне лихо. Москва не пропускає гуманітарні вантажі туди не тільки з інших частин України, але і від міжнародних організацій та донорів, - сказав український лідер.

Читайте також: Росія може в будь-який момент загострити ситуацію в Україні - Порошенко

Себе Порошенко назвав «Президентом миру», президентство якого засноване на припиненні вогню. «Я докладу всіх зусиль, щоб повернути мир моїй країні», - запевнив він, додавши, що гордий тим, що понад 70% українців хочуть мирного урегулювання ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-