Кількість порушень

Кількість порушень "тиші" на Донбасі збільшилася на 30% - ОБСЄ

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала істотне збільшення кількості порушень режиму тиші в зоні АТО.

Про це заявив на брифінгу перший заступник глави СММ ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня насильство на сході України не припинялося. Насправді ми зафіксували 30-відсоткове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню", - сказав він.

Хуг зазначив, що ці порушення сталися у трикутнику Ясинувата-Авдіївка-Донецький аеропорт. Зокрема, за словами Хуга, в тому районі було зафіксовано понад 3200 порушень режиму припинення вогню - "небачений рівень насильства з моменту підтвердження відданості припиненню вогню перед новорічними святами".

Крім того, зауважив перший заступник глави СММ ОБСЄ, збільшено кількість випадків застосування забороненого Мінськими угодами озброєння. Він повідомив, що за останній тиждень СММ ОБСЄ зафіксувала "майже трикратне збільшення, якщо порівнювати з тижнем до того".

Читайте також: Ескалація в АТО: Світлодарська дуга – епіцентр ворожих обстрілів

"Цілком природно, що ми фіксували наявність цього озброєння... загалом 56 одиниць озброєння, 49 з яких - у підконтрольних урядові районах", - сказав Хуг.

Він також поінформував, що безпілотники місії зафіксували 7 зенітно-ракетних комплексів у Макіївці, що контролюється так званою ДНР, ці комплекси були розміщені між житловими будинками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-