Ескалація в АТО: Світлодарська дуга – епіцентр ворожих обстрілів

Ескалація в АТО: Світлодарська дуга – епіцентр ворожих обстрілів

Карта
Укрінформ
Впродовж минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 17 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України, у результаті чого травмування зазнав один боєць.

Про це поінформував на брифінгу у четвер речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У результаті ворожого вогню один український воїн зазнав бойового травмування. Його доправлено до медичного закладу й надано необхідний обсяг лікарської допомоги. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний", - зазначив Гуцуляк.

За словами речника, бойовики дедалі частіше та інтенсивніше використовують заборонені Мінськими угодами системи озброєнь: "Важкі міномети, крупнокаліберні артилерійські системи, а на окремих ділянках фронту – і озброєння танків та БМП – це неповний спектр озброєнь, якими окупант здійснював вогневий вплив на наших воїнів".

Українські військові були змушені 5 разів вдатися до заходів з придушення вогневої активності незаконних збройних формувань, застосовуючи виключно піхотне озброєння.

"Район Світлодарської дуги минулої доби став епіцентром вогневої активності противника. Саме тут він сконцентрував левову частину свідомих порушень режиму тиші. Із самого ранку, з нетривалою перервою, з поступовим нарощуванням інтенсивності вогневого впливу в темну пору доби, ворог здійснив тут 15 прицільних обстрілів", - поінформував Гуцуляк.

За його словами, російсько-окупаційні війська активно вели обстріли передових оборонних позицій українських військових із 122-мм артилерії та з мінометів калібру 120 мм. Найчастіше це відбувалося на підступах до Луганського і Троїцького. На околицях Кримського, Попасної, Новгородського та Луганського бойовики застосовували ще й міномети калібру 82-мм та гранатомети.

На Луганському напрямку найбільше – 6 разів - бойовики відкривали щільний вогонь по оборонцях Луганського та 4 рази – по укріпленнях ЗСУ довкола Троїцького, де НЗФ також застосували озброєння БМП, поінформував речник.

Читайте також: АТО: бойовики збільшили кількість обстрілів, застосовують танки та артилерію

Він також поінформував, що на Донецькому напрямку було зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. "Ворог посеред дня застосував по захисниках Пісків озброєння танка, здійснивши чотири постріли. Також противник використовував тут та по околицях Широкиного великокаліберні кулемети та гранатомети", - зазначив речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-