Ще одного українського військового звільнили з полону - Порошенко

Ще одного українського військового звільнили з полону - Порошенко

Оновлено
Укрінформ
Українського військовослужбовця Романа Савкова звільнено з полону бойовиків на Донбасі.

Про це повідомив у Facebook Президент України Петро Порошенко.

"Щойно особисто привітав звільненого з полону старшого солдата 92-ї бригади Романа Савкова, якого полонили під Красногорівкою. Вітаю з другим днем народження. Ласкаво просимо додому, Романе. Щасливий, що нам це вдалося!", - написав Порошенко.

Він додав, що дав доручення провести необхідне медичне обстеження та лікування Романа.

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко зазначила, що звільнення Савкова стало можливим через помилування Президентом Порошенком жінки.

"Днями Президент помилував одну злодійку, аби витягти нашого військового. Цього разу нам віддали саме Романа", - написала Геращенко у Facebook

За її словами, бойовики захопили військовослужбовця Савкова пораненим, утримували в Макіївській колонії, в нього цукровий діабет і йому не давали ліків, було значне погіршення здоров'я. 

Геращенко наголосила, що Савков пройде лікування у військовому госпіталі.

"А ми боремося за інших і я вірю, що дуже скоро будуть добрі новини й для інших родин. СБУ і мої помічники супроводжують Романа, вже завтра він зможе обійняти свою маму. Всі ми дуже і дуже щасливі сьогодні», - написала Геращенко.

Читайте також: Україна передала бойовикам жінку, яку помилував Президент - Ірина Геращенко

Як повідомлялося,15 січня Геращенко заявляла, що Президент Петро Порошенко вирішив помилувати громадянку, яка скоїла тяжкий злочин проти України, щоб дати імпульс наступній хвилі визволення українських заручників.

27 грудня 2017 року на Донбасі відбулося масштабне визволення заручників - з окупованої території повернулися 73 українці, натомість українська сторона передала бойовикам в ОРДЛО 233 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-