Тука пояснив, чому сигнал українського телебачення на Донбасі буває слабким

Тука пояснив, чому сигнал українського телебачення на Донбасі буває слабким

Укрінформ
Сигнал українського телебачення на території Донбасу часто буває досить слабкий, оскільки найпотужніші телевежі перебувають на непідконтрольній Україні території.

Через це сигнал подається з тих веж, які нині є доступними для української влади, заявив на прес-конференції в Укрінформі заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

«Я знаю, що існують обгрунтовані докори з боку наших співвітчизників, які мешкають і на контрольованій території і, тим більше, на неконтрольованій про те, що вони не мають можливості дивитися українське телебачення. Це  залежить від географії регіону. Коли ще за радянських часів будувалася мережа приймачів та станцій передавання найвигідніші висоти з того часу і, на жаль, зараз перебувають на окупованих територіях , зокрема у Луганську та Донецьку», - сказав Тука.

Чиновник відзначив, що перебити той сигнал поки що неможливо, але реально заглушити завдяки накладанню свого сигналу на сигнал протилежної сторони. «Та у чистому вигляді подавати сигнал неможливо», - додав Тука.

Читайте також: Тука сказав, коли почнуть друкувати паспорти для мешканців окупованого Донбасу

Заступник міністра нагадав, що у 2017 році українська влада запустила в роботу 2 телевежі. Водночас він підкреслив, що особисто під час перебування на Луганщині бачив як переважна більшість мешканців регіону дивиться супутникове телебачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-