Папа Римський закликав світ не забувати про війну в Україні

Папа Римський закликав світ не забувати про війну в Україні

Укрінформ
Папа Римський нагадав міжнародній спільноті про конфлікт на Донбасі, викликаний російською агресією, та жертв внаслідок цього конфлікту.

Про це Франциск згадав 8 січня на зустрічі із послами 183 країн, акредитованими при Святому Престолі, повідомляє "Радіо Ватикану".

"Спільні старання на користь відбудування мостів є невідкладними також і в Україні. Рік, що минув, посіяв нові жертви в конфлікті, який гнітить країну, й надалі завдаючи страждання населенню, зокрема, сім’ям, які проживають у зонах, заторкнутих війною та втратили своїх найдорожчих, нерідко – дітей та похилих віком", – сказав понтифік, промовляючи до Послів, акредитованих при Святому Престолі.

Читайте також: Папа Римський закликав до діалогу на Корейському півострові

Під час традиційної зустрічі з дипломатичним корпусом, що відбувається на початку року, глава католицької церкви підбиває підсумки року, який минув, у контексті міжнародної панорами та ділиться думками про невідкладні завдання, що стоять перед міжнародною спільнотою.

Цьогоріч Папа зосередив свою увагу на двох важливих річницях, – 100-річчя від завершення Першої світової війни та 70-річчя прийняття Загальної декларації прав людини.

Нагадаємо: двосторонні стосунки зі Святим Престолом підтримують 183 держави, Суверенний Мальтійський Орден та ЄС. Серед Послів – 25 жінок, між якими – Надзвичайний і Повноважний Посол України Тетяна Іжевська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-