"Представництво ДНР" у Франції на суді викриє саме себе — Тимчук

Укрінформ
Асоціація "Офіційний репрезентативний центр ДНР у Франції", яку пропаганда РФ називає "диппредставництвом ДНР", на суді 11 січня буде заперечувати виконання якихось дипломатичних функцій, тим самим підтвердивши, що є фейком.

Про це повідомив у Facebook депутат, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"За нашими даними, відповідач збирається будувати свій захист на тому, що в статуті "представництва ДНР" немає жодних згадок про виконання дипломатичних або консульських функцій цією шарашкіною конторою. Мовляв, вона лише намагається зруйнувати "медіаблокаду" між французьким суспільством і "жителями вільного Донбасу". Таким чином, відповідач збирається підтвердити, що вся історія з "представництвом ДНР" як "офіційним дипломатичним органом" якогось квазідержавного утворення - а саме так його представляють росЗМІ – один великий фейк. Що, загалом-то, і треба було довести", - йдеться в повідомленні.

Тимчук нагадав, що 11 січня у Франції, м. Екс-ан-Прованс, вищий трибунал розгляне питання скасування держреєстрації асоціації під назвою "Офіційний репрезентативний центр ДНР у Франції".

"Цю "асоціацію", яку роспропаганда відразу охрестила "диппредставництвом ДНР", відкрив колишній регіональний радник, президент національного центру приватних підприємців департаменту Буш-дю-Рон Убер Файяр...Крім самого Файяра, за даними групи ІС, у якості фігуранта (відповідача) у цьому судовому провадженні постане перед трибуналом і його спільник, ще один любитель "руського міра" - також громадянин Франції Жан-Франсуа П'єр (Jean-Francois Pierre), який є співголовою асоціації (її повна назва - Centre de representation officielle en France de la Republique populaire de Donetsk), і саме на його фізичну адресу зареєстровано "представництво ДНР" як юрособа (26, avenue de la Republique, 13111 Coudoux)", - повідомив Тимчук.

Читайте також: У Франції вищий трибунал розгляне заборону «представництва ДНР»

Сторона обвинувачення надасть суду матеріали досудового слідства та докази порушення з боку асоціації норм міжнародного права і законодавства Франції, зокрема, юридичних норм і положень Віденської конвенції від 18 квітня 1961 року "Про дипломатичні відносини" та закону Франції від 1 липня 1901 року "Про договорі об'єднання в асоціації" (Loi du 1 juillet 1901 relative au contrat association). Головним обвинувачем у справі виступить прокурор м. Екс-ан-Прованс А. Кіріакіда (Achille Kiriakides), який призначений на цю посаду в 2016 р. з посади прокурора м. Перпіньян і характеризується принциповістю і жорстким відстоюванням принципів права, додав керівник "ІС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-