Глава МЗС Німеччини: Конфлікт на Донбасі не заморожений, а пожежонебезпечний

Глава МЗС Німеччини: Конфлікт на Донбасі не заморожений, а пожежонебезпечний

Укрінформ
Для всього Заходу і для Німеччини зокрема конфлікт на Донбасі не є ні замороженим, ні забутим.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель у середу перед відльотом в Україну, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Поїздкою до Києва та Маріуполя хочемо показати людям в Україні: ми не покидаємо вас, для нас цей конфлікт не є ні замороженим, ні забутим, але дуже актуальним і пожежонебезпечним", - сказав міністр.

Він звернув увагу на те, що минулого року на сході України було зафіксовано найбільший сплеск насильства з моменту укладення Мінських угод.

Водночас він назвав обнадійливими знаками обмін заручниками та досягнення домовленості про перемир'я у зв'язку з новорічно-різдвяними святами. "Так і має тривати", - заявив глава німецького МЗС.

Читайте також: Марчук вважає, що на Донбасі немає загрози великої війни

Габріель запевнив, що західні партнери, у тому числі Німеччина, робитимуть усі зусилля для того, щоб врегулювати кризу, знайти рішення, яке принесе мир цьому регіону.

Представник МЗС ФРН Райнер Бройль на урядовому брифінгу в Берліні повідомив, що у ході візиту до Києва 3 січня та відвідання лінії розмежування в районі Маріуполя 4 січня будуть проведені політичні переговори, у тому числі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та з членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"У центрі переговорів з українським урядом буде курс реформ в Україні, особливо боротьба з корупцією", - відзначив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-