Марчук вважає, що на Донбасі немає загрози великої війни

Марчук вважає, що на Донбасі немає загрози великої війни

Укрінформ
Представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук  заявив, що загрози великої війни в Донбасі немає.

Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу" ввечері у вівторок, 2 січня.

"На мій погляд, ніякої загрози великої війни немає. Зрозуміло, що Росія використовувала і буде використовувати будь-який спосіб. Що таке Javelin – це дуже ефективна зброя", – зазначив Марчук.

Він нагадав, що в Росії є схожа зброя, але вона не така ефективна і мобільна.

"Це (Javelin - ред.) зброя поля бою. Це не горизонтна артилерія, це не "Точка-У" на 120 кілометрів", - підкреслив Марчук.

За його словами, протитанкові комплекси Javelin не використовуються в наступальних операціях.

Читайте також: Марчук не бачить перспектив щодо миротворців на Донбасі

"Головне призначення цієї зброї – це на полі бою, тобто в межах видимості, зупинити танкову атаку, вона не використовується в наступальних операціях, як "Град"... Але росіяни на всіх рівнях уже заявили, що США перейшли червону лінію. Слухайте, а те, що вони нагнали туди, на ту територію, сучасні види зброї і реактивну артилерію далеку, системи радіоелектронної боротьби, системи протиповітряної оборони, танки, в тому числі найновіші, вони звідки взялися, з універмагів? Це така спекуляція на те, що ось Javelin – це щось таке дуже страшне. Але там у них, що нічого немає? Там поле? Там всі у них з пістолетами або, в крайньому випадку, автоматами Калашникова? Це дурниці, спекуляції", – підкреслив Марчук.

Він вважає, що Україні потрібно бути готовою до маніпуляцій з боку країни-агресора РФ і грамотно виставляти контраргументи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-