"Репортери без кордонів" закликають визволити з "ДНР" журналіста Асєєва

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" закликає сепаратистів на Донбасі звільнити журналіста Станіслава Асєєва, якого незаконно утримують в окупованому Донецьку з початку червня 2017 року.

Про це заявив голова відділу Східної Європи і Середньої Азії цієї організації Йоганн Бір.

"Блогер Едуард Неделяєв, який уже більше року перебував під вартою з боку луганських сепаратистських сил, був випущений 27 грудня 2017 року в рамках обміну в'язнів з Києвом... Ми закликаємо сепаратистів також негайно випустити журналіста Станіслава Асєєва", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що заарештований у листопаді 2016 року в "ЛНР" Неделяєв був засуджений до 14 років ув'язнення за "шпигунство" та "підбурювання до ненависті". Асєєв був затриманий за подібні звинувачення в "ДНР".

Як повідомляв Укрінформ, Асєєв (який публікувався під псевдонімом Васін) зник 2 червня на території, контрольованій бойовиками ОРДО.

Читайте також: Свобода ЗМІ: представник ОБСЄ у Москві говорив про Сущенка, Семену і Асєєва

Васін співпрацював з низкою українських ЗМІ: "Зеркало недели. Украина", "Украинская неделя" і проектом Радіо Свобода "Радио Донбасс.Реалии".

27 грудня відбувся найбільший з часу військової агресії на Донбасі обмін заручниками. Україна отримала 73 полонених, натомість віддала 233 особи. Загалом кількість українців, незаконно затриманих бойовиками, наразі становить 170 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-