Порошенко: Після звільнення у підвалах Донбасу зробимо музей окупації

Порошенко: Після звільнення у підвалах Донбасу зробимо музей окупації

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що після звільнення тимчасово окупованої території, у підвалах Донбасу зроблять Музей окупації.

Про це він сказав, виступаючи в міжнародному аеропорті «Бориспіль», куди прибули два літаки із звільненими українськими полоненими, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо підтримувати тих, чиї родичі залишились в окупованій Макіївці, у в’язницях і колоніях на підвалах Донбасу, де ми після звільнення, в цих підвалах, зробимо музей окупації», - сказав Порошенко.

Читайте також: Президент планує "серйозну роботу" з повернення українських політв'язнів з РФ

Він додав, що спільними зусиллями український прапор замайорить на Донбасі та в Криму.

«В Горлівці сьогодні майорів український прапор і лунав український гімн. Ми пообіцяли, що і український прапор і український гімн точно повернеться в окупований Донбас, в окуповану Горлівку, у звільнений Крим. Це може бути нашими з вами зусиллями», - зауважив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, у середу із полону так званих "Д/ЛНР" було звільнено 73 українця. У свою чергу, Україна передала ОРДЛО 233 особи.

Із Донбасу звільнені бранці на вертольотах перелетіли до Харкова, а звідти двома літаками вирушили до Києва. Деякі звільнені лишилися в Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-