Обстріл Маріуполя з

Обстріл Маріуполя з "Градів" 2015-го: суд залишив за гратами підозрюваного

Укрінформ
Утримання під вартою подовжили головному обвинуваченому у справі про обстріл бойовиками маріупольського мікрорайону Східний, що стався у січні 2015 року.

 Як передає "5 канал", колишньому правоохоронцю Валерію Кірсанову закидають співпрацю з терористами.

За версією обвинувачення, саме він коригував тоді вогонь "Градів". Його вже засудили на дев'ять років, але через недостатню вивченість доказів апеляційний суд спрямував справу на повторний розгляд. Кірсанов клопотав про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на особисте зобов'язання. Проте судді на це не погодилися. За перебігом подій на засіданні суду спостерігали активісти – учасники АТО, які вимагають максимальної міри покарання для обвинуваченого. Прокуратура наполягає на 12 роках ув'язнення.

Читайте також: Обстріл Новолуганського: поранена жінка залишається в тяжкому стані

Проте перегляд справи лише розпочинається. Наступне засідання відбудеться вже у 2018 році.

Нагадаємо, обстріл мікрорайону "Східний" в Маріуполі стався 24 січня 2015 року. Бойовики накрили його вогнем із "Градів" – загинула 31 людина, більше сотні були поранені, пошкоджено близько 200 будівель. За кілька днів оперативники СБУ затримали місцевого мешканця – колишнього міліціонера Валерія Кірсанова і двох його спільників, яким інкримінували співпрацю з терористами, зокрема коригування вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-