У Меркель розповіли, про що вона говорила з Путіним

У Меркель розповіли, про що вона говорила з Путіним

Укрінформ
Канцлер Меркель обговорила в четвер з президентом РФ Володимиром Путіним ситуацію в східній Україні та реалізацію Мінських домовленостей для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Деталі розмови повідомили у відомстві канцлера.

«Учасники бесіди вітали досягнуту напередодні в тристоронній контактній групі домовленість закріпити перемир'я з нагоди майбутніх Різдвяних свят і висловили сподівання, що це може привести до довгострокового перемир'я на сході України», - заявили в Берліні.

Читайте також: Путін і Меркель обговорили повернення російських військових у СЦКК

Канцлер і російський президент підкреслили важливість досягнення домовленості щодо обміну полоненими, що має відбутися якомога швидше як важливий крок у виконанні Мінських угод.

Крім того, вони обговорили роль, яку українські та російські офіцери грають у Спільному центрі контролю і координації для реалізації Мінських угод і підтримки місії спостерігачів ОБСЄ СММ. Канцлер підкреслила важливість збереження працездатності даного Центру.

Співрозмовники погодилися з необхідністю знайти «рішення деяких відкритих питань» з тим, щоб російські офіцери змогли повернутися в ЦСКК.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня МЗС Росії заявив, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

У МЗС України назвали вихід Росії з СЦКК провокацією, яка істотно підриває Мінські домовленості, та прагненням зняти з себе будь-яку відповідальність як сторони конфлікту за наслідки збройної агресії проти нашої держави.

Читайте також: Жодних реальних причин для виходу Росії з СЦКК не існує - Турчинов

В українській розвідці також заявили, що у відповідь на заяву Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів з СЦКК, бойовики можуть вдатися до агресивних наступальних дій вздовж усієї лінії зіткнення в районі проведення АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-