Жодних реальних причин для виходу Росії із СЦКК не існує - Турчинов

Жодних реальних причин для виходу Росії із СЦКК не існує - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов впевнений, що жодних реальних причин для виходу Росії із Спільного центру координації та контролю (СЦКК) не існує.

Про це він заявив у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це (вихід Росії із СЦКК - ред.) дуже підступна дія РФ, скерована на те, щоб фактично дезавуювати будь-який мирний шлях, дипломатичний і політичний шлях розв'язання військової провокації, яку саме вони почали. І, безумовно, вони просто прикриваються і самою системою контролю біометричних даних, і системою, яка передбачена законом про деокупацію, який, як я сподіваюся, найближчим часом буде прийнятий Верховною Радою. Тобто, жодних реальних причин для припинення роботи російських представників в СЦКК не існує", - наголосив Турчинов.

За його словами, причини виключно політичні і провокативні. "Це виборча кампанія Путіна, під час якої ми не виключаємо посилення військових провокацій і активізації військових дій", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що "ми знайдемо реальні механізми, як завадити цим провокаціям".

Читайте також: Ескалація на Донбасі: Євросоюз сподівається, що Росія вгамує бойовиків

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня МЗС Росії заявило, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

У МЗС України назвали вихід Росії із СЦКК провокацією, яка істотно підриває Мінські домовленості, та прагненням РФ зняти з себе будь-яку відповідальність як сторони конфлікту за наслідки збройної агресії проти нашої держави.

В українській розвідці також заявили, що через заяву Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів із СЦКК бойовики можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення в районі проведення АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-