Українські офіцери СЦКК продовжують роботу, але на підконтрольних територіях

Українські офіцери СЦКК продовжують роботу, але на підконтрольних територіях

Укрінформ
Українські офіцери СЦКК залишаються продовжувати виконувати свої обов'язки і надалі будуть сприяти роботі СММ ОБСЄ.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу заступник начальника управління зі зв'язків із громадськістю ЗСУ Юзеф Венсковіч.

"Українська сторона СЦКК продовжує виконувати свої зобов'язання і веде спостереження, працює далі з ОБСЄ", - сказав він.

Посадовець наголосив, що російська сторона конфлікту на Донбасі несе повну відповідальність за розвиток ситуації з безпекою в регіоні, її вихід із СЦКК поставив під загрозу безпеку тих спостерігачів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Тому українська сторона вивела своїх спостерігачів на підконтрольні Україні території.

Читайте також: Усі 75 росіян зі складу СЦКК виїхали з України - Слободян

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок українські офіцери, які працювали в Спільному центрі з контролю та координації на тимчасово окупованих територіях, прибули в місто Соледар, яке знаходиться на підконтрольній Україні території. Російські офіцери, які входили до складу СЦКК, у вівторок увечері виїхали з України. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила вихід російської сторони зі складу Спільного центру контролю і координації припинення вогню і стабілізації на лінії зіткнення сторін на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-