Потреби в евакуації з Новолуганського поки немає — Жебрівський

Потреби в евакуації з Новолуганського поки немає — Жебрівський

Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявляє, що потреби в евакуації людей із селища Новолуганське, яке напередодні обстріляли бойовики, поки що немає.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Дав завдання місцевим депутатам обійти кожну домівку у селищі, подивитися, де ще потрібна наша допомога, оповістити усіх, де облаштовані сховища. Потреби в евакуації людей поки що немає», - зазначив Жебрівський, інформуючи про результати проведеного ним засідання оперативного штабу з подолання наслідків вчорашнього обстрілу.

За словами Жебрівського, у селищі провели облік пошкодженого житла, описали потреби на його відновлення. 

«Маємо на сьогодні таку картину: пошкоджено 5 п'ятиповерхівок, 7 двоповерхівок, гуртожиток, амбулаторія, школа, дитсадок та 41 приватний будинок», - зазначив голова адміністрації.

Він додав, що Новолуганське потребує якісної плівки, щоб затягувати вибиті вікна. Червоний Хрест обіцяє частково допомогти, і у середу зранку плівку привезуть.

Жебрівський також зазначив, що ремонтні бригади ДСНС, поліція та частково - військові розбирають завали від зруйнованого житла, допомагають людям лагодити дахи та закривати вікна. Сапери оглянули територію й знешкодили нерозірвані снаряди. Електрики вже практично впоралися з відновленням пошкоджених електромереж і увімкнути котельню – невдовзі у будинках людей буде тепло. З електрикою вже школа, дитсадок, вулиці Травнева та Сергєєва, повідомив він.

У селищі розгорнуто цілодобовий оперативно-рятувальний штаб: намети ДСНС, польова кухня, медична допомога. Протягом ночі чергуватимуть і поліцейські, аби не допустити мародерства.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня близько 17.00 російсько-окупаційні війська обстріляли з РСЗВ «Град» селище Новолуганське, на житлові будинки впало не менше 30 снарядів. Поранень зазнали 8 людей.

Читайте також: Мотузяник повідомив про стан постраждалих від обстрілу Новолуганського

Вранці 19 грудня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що після обстрілу селища Новолуганське почалася евакуація жителів цього населеного пункту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-