Російські військові поки не повідомляли про вихід із СЦКК - Генштаб

Російські військові поки не повідомляли про вихід із СЦКК - Генштаб

Укрінформ
Російські військові–спостерігачі поки не заявляли про свій вихід зі складу Спільного центру з контролю та координації на тимчасово окупованих територіях.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Генштабу Збройних сил України.

"Інформація про виведення військовослужбовців збройних сил РФ зі складу Спільного центру з контролю та координації не надходила. Коли вийдуть -  буде відомо", - заявили у прес-службі.

Водночас, у відомстві наголосили, що  українські офіцери СЦКК продовжать виконувати свої обов'язки і надалі будуть сприяти роботі СММ ОБСЄ на підконтрольній уряду території. Наразі разом з військовими–спостерігачами з Російської Федерації українські офіцери, які працювали в Спільному центрі з контролю та координації на тимчасово окупованих територіях, прибули в Соледар.

Читайте також: Росіян із СЦКК не пустили через "Майорське" через обстріли бойовиків

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в МЗС Росії заявили, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

За оцінками Генштабу України, це свідчить про те, що бойовики ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення в районі проведення антитерористичної операції.

МЗС України висловило обурення одностороннім рішенням Російської Федерації про виведення 19 грудня року військовослужбовців збройних сил РФ зі складу СЦКК.

Представник України в робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук висловив думку, що діяльність СЦКК може припинитися. За його словами, акція російського керівництва з відкликання своїх військових зі складу СЦКК практично унеможливить забезпечення режиму тиші.

Як відомо, Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін – група з контролю за дотриманням Мінського протоколу, до якої входять представники української та російської сторін.

Центр почав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-