Росіян із СЦКК не пустили через

Росіян із СЦКК не пустили через "Майорське" через обстріли бойовиків

Укрінформ
Через посилення бойовиками обстрілів на лінії розмежування українська сторона вимушено припинила перехід офіцерами РФ зі Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) через КПВВ "Майорське" і перенесла його на наступний день.

Про це на брифінгу у вівторок заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час злочинних обстрілів селища Новолуганське з ракетних систем залпового вогню незаконні збройні формування порушували надані ними ж гарантії безпеки, адже саме в цей час мав розпочатися перехід лінії розмежування офіцерами російської сторони СЦКК через КПВВ "Майорське"... Зважаючи на загрозливу ситуацію, що склалася вздовж лінії розмежування, а також дотримуючись зобов'язань щодо гарантування безпеки військовослужбовцям Збройних сил РФ зі складу Спільного центру українська сторона вимушено припинила перехід через КПВВ і перенесла його на наступний день", - сказав Мотузяник.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 18 грудня, МЗС Росії заявило, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

У МЗС України назвали вихід Росії із СЦКК провокацією, яка істотно підриває Мінські домовленості, та прагненням РФ зняти з себе будь-яку відповідальність як сторони конфлікту за наслідки збройної агресії проти нашої держави.

Читайте також: Геращенко: Вихід Росії з СЦКК і обстріл Новолуганського - ланки одного ланцюга

В українській розвідці також заявили, що через заяву Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів із СЦКК бойовики можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення в районі проведення АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-