В Україні видно весь спектр гібридної війни РФ - керівник UNIFIER

В Україні видно весь спектр гібридної війни РФ - керівник UNIFIER

Укрінформ
Україна нині виконує роль майданчика для випробувань Росією новітніх форм гібридної війни.

Про це в інтерв'ю виданню Business Ukraine розповів керівник канадської військової тренувальної місії в Україні UNIFIER підполковник Крістофер Рівз.

«Україна – це бойова лабораторія. Якщо хтось хоче зрозуміти гібридну війну – то має вивчати Україну. Тут можна побачити увесь спектр гібридних військових дій», - сказав Рівз.

За його словами, українські військові вже стикаються із багатьма тактиками, що визначатимуть війни майбутнього.

«Ми дізналися про наслідки використання військовими на передовій смартфонів, що не було значною проблемою раніше. Ми дізналися про здатність ворога надсилати окремим солдатам текстові повідомлення й використовувати інші форми психологічної війни. Дрони наражаються на поміхи одразу після запуску, а комунікаційні системи використовуються для наведення ворожої артилерії», - пояснив підполковник.

Читайте також: Канада в Україні вчиться протидіяти гібридній війні - UNIFIER

Він додав, що весь Західний світ може винести цінний досвід із сучасних подій в Україні.

«Це робить відносини більш партнерськими. Україна показує усьому Західному світові реалії сучасної військової агресії», - підсумував Рівз.

Нагадаємо: на початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-