Яценюк назвав чотири можливі причини виходу росіян із СЦКК

Яценюк назвав чотири можливі причини виходу росіян із СЦКК

Укрінформ
Виведення російських військ зі складу Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) свідчить про відсутність бажання РФ виконувати мирні домовленості з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Таку думку висловив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що сьогодні зробила Російська Федерація (вихід російських офіцерів з СЦКК – ред.), це - ще один крок і ще одне підтвердження того, що ніяких мирних домовленостей Росія не збирається виконувати", - сказав він.

На переконання Яценюка, цим рішенням РФ хоче заявити, що вони нібито не є стороною конфлікту.

Крім того, за словами лідера "Народного фронту", Путін використовує цю ситуацію у власних передвиборчих цілях, оскільки "українська карта, як каже російський президент, буде основною в його внутрішньополітичній боротьбі, бо йому більше нічого продавати своєму російському народу".

Читайте також: Геращенко: Вихід Росії з СЦКК і обстріл Новолуганського - ланки одного ланцюга

По-третє, додав Яценюк, таким кроком Росія намагається поставити Україну і весь західний світ в ситуацію, де РФ буде нав’язувати свої правила по введенню миротворчої місії на територію Донецька і Луганська.

"І по- четверте, я думаю, що Путін сам усвідомлює, що в’язавшись у війну в Україні, він багато-що втрачає. І вони зараз моделюють ситуацію, як би так придумати, щоб повернути Донецьк і Луганськ Україні, але на російських умовах", - резюмував лідер "Народного фронту".

Читайте також: Тимчук розповів, що Кремль хоче "вичавити" із ситуації з СЦКК

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 18 грудня, МЗС Росії поінформувало, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку". За даними української розвідки, через намір відкликати російських офіцерів із СЦКК противник може вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-