Окупанти збільшують на Донбасі площу мінування місцевості – штаб

Окупанти збільшують на Донбасі площу мінування місцевості – штаб

Укрінформ
Зростає небезпека для населення тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей внаслідок збільшення російськими інженерними підрозділами площі мінування місцевості.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Також зростає небезпека для населення тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей внаслідок збільшення російськими інженерними підрозділами площі мінування місцевості. Так протягом 13-14 грудня зафіксовано встановлення бойовиками мінно-вибухових загороджень з використанням мін типу Мон-100 та касетних мін типу КПОМ», - сказав Мотузяник.

Читайте також: Клімкін обговорив з генсеком ООН перспективи введення миротворців на Донбас

Він зазначив, що, за інформацією головного управління розвідки Міноборони, командування збройних сил Російської Федерації продовжує нарощувати заходи з дезінформації світової спільноти щодо обстановки на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

«Зокрема 14-15 грудня російські офіцери так званої прес-служби першого армійського корпусу, спільно з проросійськи налаштованими журналістами, проводили зйомки постановочних відеороликів на передових позиціях окремих підрозділів корпусу для фабрикування так званих доказів порушення Мінських домовленостей підрозділами Збройних сил України», - зазначив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-