ОБСЄ заявляє про найбільшу кількість порушень

ОБСЄ заявляє про найбільшу кількість порушень "тиші" з березня 2017 року

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксувала значне погіршення безпекової ситуації на сході України. 

Про це зазначив на брифінгу перший заступник голови місії Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Понад три тисячі порушень режиму припинення вогню наші спостерігачі зафіксували впродовж останнього моніторингу. Це на 25% більше, ніж за попередні два тижні і це найвищий показник з березня 2017 року" - зазначив Хуг.

 За його словами, половина зафіксованих порушень - це вибухи. Більшість таких порушень спостерігачі моніторингової місії зафіксували в районі Ясинуватої у Донецькій області.

Читайте також: ОБСЄ фіксує погіршення ситуації на Донбасі за останні тижні

Як повідомляв Укрінформ, у тематичному звіті місії станом на 13 грудня йдеться також про випадки перешкод діяльності в повітрі: "СММ також стикалася з перешкодами в повітрі, коли 27 листопада по одному з безпілотних літальних апаратів було відкрито вогонь під час польоту над непідконтрольним урядові населеним пунктом Довге".

У цьому році, за даними ОБСЄ, на сході України зафіксовано понад 300 тисяч порушень припинення вогню та більше 400 мирних жителів загинули чи були поранені. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-