На Донеччині бойовики обстрілюють житлові будинки із забороненої зброї - СЦКК

На Донеччині бойовики обстрілюють житлові будинки із забороненої зброї - СЦКК

Укрінформ
Незважаючи на оголошене «шкільне» перемир’я, продовжуються обстріли з боку незаконних збройних формувань в Донецькій області мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування з забороненої Мінськими домовленостями зброї.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"Так, 4 грудня під час відвідування населеного пункту Травневе (Донецької області) патруль спостережної групи виявив пошкодження житлових будинків, які сталися внаслідок обстрілу з боку НЗФ ОРДО з використанням мінометів калібру 120 мм, автоматичних гранатометів, крупнокаліберних кулеметів. Пошкоджено дахи житлових будинків та господарча будівля", - йдеться у повідомленні.

Цинічні дії російсько-терористичних військ ставлять під загрозу не тільки життя і здоров’я цивільного населення, але й створюють побутові труднощі, які ведуть до гуманітарної катастрофи у регіоні, зазначили у Міноборони. Так, бойовики, що знаходяться у районі селища Гольмівський, навмисно пошкодили лінії електропередачі, що живить населений пункт Травневе та не дозволяють ремонтним бригадам його відновити. Без світла залишаються понад 200 мешканців Травневого. 

Читайте також: Канада дає гроші на видалення “залишків війни” на Донбасі

“Українська сторона СЦКК засуджує дії НЗФ ОРДО щодо порушення ними умов «шкільного» перемир’я, що свідчить про зацікавленість бойовиків у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей”, - наголосили в Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-