Українська сторона СЦКК: Лист Хугу від мешканців Гладосового - фейк бойовиків

Українська сторона СЦКК: Лист Хугу від мешканців Гладосового - фейк бойовиків

Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю і координації ситуації на Донбасі заявила, що поширений ЗМІ ОРДО "лист" мешканців населеного пункту Гладосове до першого заступника голови СММ ОБСЄ Александра Хуга – фейк.

Про це повідомляє Українська сторона СЦКК. 

"ЗМІ ОРДО оприлюднили інформацію, нібито мешканці населеного пункту Гладосове звернулися з відкритим листом до першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга. У своєму зверненні "мешканці селища" закликали представника ОБСЄ зафіксувати "факт" незаконного захоплення території і дій українських військовослужбовців, які нібито заарештували і вивезли у невідомому напрямку частину мирного населення", - йдеться у повідомленні.

Українські фахівці СЦКК опитали мешканців Гладосового та з'ясували, що люди, які підписалися під цим зверненням, ніколи не жили у цьому населеному пункті.

Читайте також: Бойовики зірвали візит представників ОБСЄ і ООН у Травневе і Гладосове

"Опитування місцевих мешканців показало, що особи, які підписали це звернення, у зазначеному населеному пункті ніколи не проживали. При цьому навіть без проведення спеціалізованої графологічної експертизи видно, що підписи зроблені однією рукою", - додали у СЦКК.

На їхню думку, цей фейк спрямований на перекладання на ЗСУ відповідальності за загострення ситуації на Донбасі та свідчить про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-