В ОБСЄ назвали

В ОБСЄ назвали "механічним" військове вітання спостерігача з бойовиком "ЛНР"

Відео
Укрінформ
В СММ ОБСЄ назвали "необачністю" інцидент, коли російськомовний цивільний спостерігач виконав рукою військове вітання по відношенню до бойовика "ЛНР".

Відповідна заява опублікована на сторінці СММ ОБСЄ у Facebook.

"З відеоматеріалів видно, як спостерігач припустився необачності (з цього приводу ведеться внутрішня робота з метою недопущення її повторення). Шкода, що вся увага була прикута до цього механічного жесту", - йдеться у заяві  з приводу інциденту, який мав місце 25 листопада під час передачі останків військовослужбовців ЗСУ поблизу Щастя.

Згідно із заявою, це був "мимовільний жест, притаманний для багатьох людей, які раніше служили в збройних силах і він у жодному разі не свідчить про схвалення або навіть прихильність до будь-якої позиції чи точки зору". 

Читайте також: На Донбасі збільшилась кількість порушень режиму "тиші" - ОБСЄ

Також зазначається, що чоловік, з яким вітається та обіймається російськомовний спостерігач СMM, "є членом організації, що займається ексгумацією, передачею тіл та обміном полоненими/затриманими". "Спостерігач Місії співпрацює з цією особою та організацією з 2015 року задля того, щоб затримані учасники бойових дій могли повернутися додому або щоб скорботна родина могла хоча б частково примиритися зі втратою рідної людини”,- повідомили в СММ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-