ОБСЄ: минулий тиждень на Донбасі -

ОБСЄ: минулий тиждень на Донбасі - "найгарячіший" з середини червня

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала минулого тижня на територіях Донецької і Луганської областей збільшення випадків порушення тиші і використання забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг під час скайп-включення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Приміром, минулого тижня місія констатувала зростання кількості порушень режиму припинення вогню на 60%, якщо порівняти з тижнем до цього. Ми зафіксували понад 9 тисяч порушень режиму припинення вогню минулого тижня - найвищий тижневий показник від середини червня», - наголосив Хуг. При цьому приблизно третина цих порушень сталася в трикутнику Авдіївка - Ясинувата - Донецький аеропорт. 20% припадає на райони на схід і північний схід від Маріуполя, 15% порушень сталися в районах на південний схід, південь і південний захід від Світлодарська, ще 15% - на ділянці Попасна - Троїцьке - Первомайськ і 10% - на південно-західній і західній околицях Горлівки.

Читайте також: Хуг каже, що у Луганську поменшало озброєних людей і військової техніки

«СММ ОБСЄ також зафіксувала зростаючу кількість випадків використання та розміщення озброєння, яке відповідно до Мінських домовленостей мало б бути відведене. Минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала орієнтовно 360 випадків використання такого забороненого озброєння. 130 артилерійських снарядів, 180 мінометних мін і 45 танкових снарядів. Якщо порівняти з показниками позаминулого тижня, то було виявлено лише 67 випадків застосування такого озброєння», - повідомив Хуг.

СММ також зафіксувала 112 одиниць озброєння, розміщених з порушенням відповідних ліній відведення, 99 – у не підконтрольних і 13 - у підконтрольних урядові районах. «Позаминулого тижня було зафіксовано 52 таких випадки», - наголосив він.

За даними місії, минулого тижня за відповідними лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння СММ зафіксувала 265 одиниць озброєння, 251 - в не підконтрольних і 14 – у підконтрольних уряду районах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-