Російські силовики ділять владу: у Донецьку - нічні диверсії в штабах

Російські силовики ділять владу: у Донецьку - нічні диверсії в штабах

Укрінформ
Протистояння російських силовиків між собою у Луганську перекинулося до так званої "ДНР", де вночі у Донецьку сталася низка диверсій проти штабних структур "1 армійського корпусу" російсько-окупаційних військ, у ході яких ліквідовано кількох офіцерів бойовиків.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Протягом останньої доби "чвари" російських силовиків між собою на Донбасі (ФСБ проти Адміністрації президента РФ та Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ), результатом чого стали події у Луганську з 20.11.2017, перейшли на територію "ДНР". У ніч з 22.11 на 23.11 сталася низка диверсій проти штабних структур "1 АК ДНР", дислокованих у Донецьку", - написав він.

За даними "ІС", є жертви серед офіцерів штабу "1 АК ДНР", штабів окремої артилерійської бригади та 100-ї бригади (т.зв. "Республіканська гвардія ДНР"). "Російське командування даних структур та структурних підрозділів від початку подій у Луганську висувало ідею об'єднання" ЛДНР "в одне утворення під керівництвом Донецька", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у "2-му армійському корпусі" (сформованому на території т. зв. "ЛНР") вірними кураторам ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького залишаються у основному підрозділи розвідки на чолі із начальником розвідки "2-го армійського корпусу".

"Не виключено, що наразі у ОРДЛО ми спостерігаємо "репетицію" протистояння російських силовиків, яке незабаром очікує на Росію", - зазначив координатор "ІС".

Як повідомляв Укрінформ, у окремих районах Луганської області (ОРЛО) відбулося загострення ситуації, пов'язане із боротьбою за владу між злочинними угрупованнями "глави ЛНР" Ігоря Плотницького та "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета. На думку експертів, цей конфлікт є наслідком протистояння різних груп впливу у Росії, яка контролює "Л/ДНР", - ФСБ РФ, яка є куратором Корнета та інших силовиків, та помічника президента РФ Владислава Суркова (а також ГРУ ГШ ЗС РФ), яка стоїть за Плотницьким.

Читайте також: Плотницький каже, що навіть не думає тікати до Росії

За даними "ІС", до Луганська був введений підрозділ російської ПВК "для стримування протистояння між Плотницьким та Корнетом". Також у вівторок з території РФ із Довжанська (колишній Свердловськ) увійшла колона з декількох десятків "Уралів" із особовим складом ЗС РФ, 20 БТР.

Крім того, до Луганська прибули військова техніка і бойовики із підрозділів, підконтрольних ватажкові "ДНР" Олександру Захарченку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-