За час АТО нагороджено понад 2500 десантників, 12 - Зіркою Героя - Порошенко

За час АТО нагороджено понад 2500 десантників, 12 - Зіркою Героя - Порошенко

Укрінформ
За мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами, 2557 українських десантників удостоєні державних нагород, дванадцять з них відзначені Зіркою Героя України.

Про це глава держави заявив під час урочистої церемонії на Михайлівській площі у Києві з нагоди перейменування Високомобільних десантних військ у Десантно-штурмові війська Збройних сил України та встановлення Дня Десантно-штурмових військ ЗСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами, 2557 воїнів-десантників удостоєні державних нагород, 12 з них відзначені Зіркою Героя України", - сказав Порошенко.

На жаль, 469 десантників не повернулися з бойових завдань. Їхню пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

"Якщо поглянути на сучасну історію Збройних сил України, то немає в ній  жодної сторінки, де б не йшлося про воїнів-десантників та ваші подвиги. Це ви прославилися в боях з російськими агресорами за гору Карачун та Савур-могилу, в обороні Донецького та Луганського аеропортів. Воїни-десантники героїчно боролися за звільнення та утримання стратегічно важливих об’єктів і населених пунктів, зокрема: Лисичанська, Слов’янська, Краматорська, Красного Лиману, Рубіжного, Сєверодонецька, Бахмута та багатьох інших", - заявив Порошенко.

Читайте також: Порошенко сьогодні підпише закон про статус учасника бойових дій для "майданівців"

Він також нагадав  безпрецедентний рейд 95-ї аеромобільної бригади тилами російсько-терористичних військ, здійснений у серпні 2014 року за підтримки 25-ї окремої повітряно-десантної бригади: “Прорвали лінію оборони ворога, пройшли з боями вздовж кордону майже 500 кілометрів. Знищили чимало військової техніки та особового складу, забезпечили російський воєнторг "вантажем 200", а у якості трофеїв захопили чимало озброєнь".

Тодішній командир 95-ї бригади Михайло Забродський став згодом командувачем Високомобільних десантних військ. Кілька тижнів тому його призначено командувачем сил антитерористичної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-