Порошенко сьогодні підпише закон про статус учасника бойових дій для

Порошенко сьогодні підпише закон про статус учасника бойових дій для "майданівців"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підпише 21 листопада схвалений Радою закон про надання статусу учасника бойових дій учасникам Революції Гідності,  які отримали поранення чи втратили здоров’я на барикадах Майдану.

Про це глава держави заявив під час урочистої церемонії на Михайлівській площі у Києві з нагоди перейменування Високомобільних десантних військ у Десантно-штурмові війська Збройних сил України та встановлення Дня Десантно-штурмових військ ЗСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Тепер вже очевидно, що спецоперація Кремля по зриву підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом теж була частиною гібридної війни проти України. Тому учасники Революції Гідності робили ту ж саму справу, що й солдати на фронті. Не випадково, саме вони в 2014 році стали першими добровольцями.  Тим, хто на барикадах Майдану отримав поранення чи втратив здоров’я, віднині надається статус учасника бойових дій. Відповідний закон Верховна Рада ухвалила минулого тижня, а я сьогодні його підпишу”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Україна досі розраховується за блукання манівцями “русского мира” - Президент

Президент висловив переконання, що такий крок підтримає і все суспільство, і українських воїнів, які боронять державу від російської агресії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-