АТО: бойовики накрили мінометним вогнем Луганське і Троїцьке

АТО: бойовики накрили мінометним вогнем Луганське і Троїцьке

Карта
Укрінформ
Минулої доби в зоні АТО бойовики провели 30 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України по всій лінії зіткнення.

Про це на брифінгу у неділю заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 30 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. У 20 випадках українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння БМП", - сказав Мотузяник.

Він додав, що збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків на різних ділянках лінії зіткнення. 

"Противник і надалі веде прицільний вогонь по укріпленнях Збройних Сил України із озброєння, забороненого Мінськими угодами. Зокрема, бойовики відкривали вогонь із танка, 120-ти та 82-мм мінометів, озброєння БМП", - зауважив він.

За словами Мотузяника, на Луганському напрямку противник демонстрував найбільшу активність, здійснивши 18 обстрілів в бік позицій Збройних Сил України.

 "Обстріли тривали від самого ранку і до пізнього вечора. Застосовуючи 120-ти і 82-мм міномети, гранатомети, стрілецьку зброю та озброєння БМП, бойовики неодноразово відкривали вогонь по захисниках селища Луганське, що на Світлодарській дузі. Також посеред дня бойовики двічі обстріляли українські позиції в районі Троїцького зі 120-мм мінометів", - сказав Мотузяник.

 Крім того, він зауважив, що бойовики застосовували по українських воїнах, які обороняють Новотошківське та Новоолександрівку, мінометні снаряди 82-го калібру, вогневі провокації із стрілецької зброї та гранатометів.

"Під гранатометний вогонь та обстріли із БМП противника потрапили також опорні пункти сил АТО в районі Зайцевого. Наші військові відповідали, використовуючи піхотне озброєння", - додав Мотузяник. 

Читайте також: Українська сторона СЦКК показала наслідки обстрілу бойовиками Водяного

На Донецькому напрямку бойовики 12 разів порушували режим тиші, переважно  післяобідньої пори.

"Найбільшу кількість ворожих прицільних обстрілів зафіксовано в районі Водяного, де бойовики 4 рази відкривали вогонь із 120-ти та 82-мм мінометів. Упродовж понад півгодини противник обстрілював тут українські позиції із танка, випустивши 5 снарядів, та вів щільний вогонь із гранатометів", - уточнив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-