Ремонт дамби на хімзаводі в Новгородському триває попри обстріли бойовиків - СЦКК

Ремонт дамби на хімзаводі в Новгородському триває попри обстріли бойовиків - СЦКК

Фото
Укрінформ
Тривають аварійно-відновлювальні роботи з ремонту дамби шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва фенольного заводу ТОВ "Науково-виробниче об'єднання "ІНКОР і Ко" у Новгородському Донецької області.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК). "Щодня працівники підприємства в присутності патрулів від української сторони СЦКК та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, представників військово-цивільного співробітництва, АТО, саперів Державної служби з надзвичайних ситуацій України нарощують обсяги запланованих робіт. Так, з 9 по 17 листопада 2017 року щодня здійснювалося в середньому 23-24 машино-рейсів. Для укріплення дамби відсипалося в середньому 80,5-84 метрів кубічних грунту", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК та штаб АТО в найкоротші терміни забезпечили отримання необхідних гарантій безпеки з боку Збройних сил України за заявками під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт та наполягли, щоб російська сторона СЦКК забезпечила гарантії і режим "тиші" від незаконних збройних формувань (НЗФ) ОРДО. Додатково узгоджено і отримано гарантії безпеки для виконання робіт з 17 по 24 листопада поточного року.

"На жаль, провокаційні постріли з боку НЗФ ОРДО по позиціях підрозділів ЗСУ, які розташовані неподалік, перешкоджають ритмічній роботі на об’єкті. Так, вчора близько 12.30 були зафіксовані з боку позицій НЗФ ОРДО постріли з СПГ (станковий протитанковий гранатомет - ред.) та стрілецької зброї в районі населеного пункту Новгородське. Незважаючи на провокативні обстріли, ремонтні роботи на дамбі шламонакопичувача не припинялися", - зазначається у повідомленні.

Українська сторона СЦКК наполягає на тому, щоб російська сторона СЦКК забезпечила планове отримання від керівництва ОРДО відповідних гарантій безпеки для продовження аварійних робіт, а також сприяла режиму "тиші" з боку НЗФ ОРДО під час виконання ремонтно-відновлювальних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-