АТО: Найгарячіше - на Луганському напрямку

АТО: Найгарячіше - на Луганському напрямку

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська вели обстріл позицій ЗСУ в районі Зайцевого з реактивних систем залпового вогню “Град”, артилерії калібру 152 мм, мінометів,  озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та гранатометів.

Про це на брифінгу у середу заявив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 “Близько 20:00 протягом двох годин противник вів прицільний обстріл з реактивних систем залпового вогню “Град” позицій захисників України в районі Зайцевого, загалом випустивши 60 снарядів. Одночасно бойовики застосували по наших позиціях артилерію калібру 152 мм. Зафіксовано 36 розривів цих великокаліберних боєприпасів. Також протягом минулої доби позиції Збройних сил України поблизу Зайцевого тричі обстрілювалися з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї, а з мінометів калібру 82 мм противник випустив ще 12 мін”, - зазначив Лисенко.

Водночас три міни калібру 120 мм російсько-окупаційні війська випустили по наших позиціях поблизу Новолуганського, ще дві 120-х – в районі Лозового. Поблизу Новгородського позиції сил АТО були обстріляні з озброєння танку та мінометів. Тут бойовики випустили 4 міни калібру 82 мм та застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Окрім цього, 6 розривів мін бойовиків калібру 82 мм зафіксовано поблизу позицій ЗСУ в районі Новотошківського, ще 3 мін цього ж калібру – поблизу Луганського.

Обстріли з боку бойовиків з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї неодноразово відбувалися і в районі Світлодарська та Троїцького.

Загалом на Луганському напрямку противник здійснив 13 прицільних обстрілів підрозділів Збройних сил України. “У випадках прямої загрози безпеці військовослужбовці Збройних сил України застосовували по ворогу зброю, не заборонену Мінськими угодами, а саме – гранатомети та великокаліберні кулемети”, - наголосив Лисенко.

На Донецькому напрямку зафіксовано 10 прицільних обстрілів підрозділів ЗСУ з боку бойовиків. Так, 12 мін калібру 120 мм противник випустив по силах АТО в районі Верхньоторецького. Поблизу Широкиного російсько-окупаційні війська випустили 2 міни калібру 120 мм та 3 – калібру 82 мм, застосували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. З озброєння БМП відбулися обстріли з боку бойовиків в районі Мар’їнки та Новотроїцького. Окрім цього, позиції українських військових поблизу цих населених пунктів були обстріляні зі станкових та підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів. З цих же видів зброї противник неодноразово вів обстріл позицій військовослужбовців Збройних сил України в районі Авдіївки, Старогнатівки та Красногорівки.

“Майже на кожен обстріл військовослужбовці Збройних сил України жорстко відповідали агресору із не забороненої Мінськими домовленостями зброї”, - зазначив речник МОУ.

Читайте також: Спостерігачам ОБСЄ показали наслідки обстрілу бойовиками Зайцевого

Як повідомлялося, внаслідок обстрілів позицій ЗСУ поблизу Широкиного та Старогнатівки двоє захисників України отримали поранення. Військовослужбовців оперативно евакуювали до медичних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-